Zooltjes Voor Hielspoor, Werkt Dat Echt?

De functie van onze voeten
Onze voeten vormen een zéér belangrijk lichaamsdeel. Dankzij onze voeten staan we stabiel en vangen we zooltjes voor hielspoorschokken op bij stappen en lopen. Alle delen van de voet zijn perfect op elkaar afgestemd en reageren ze op iedere beweging. Helaas kan er ook veel misgaan. Hielspoor is een aandoeningen van de voeten waar toch aanzienlijk veel mensen aan lijden.

Hielspoor bij volwassenen: fasciitis plantaris

Hielspoor is een verkalkt aangroeisel onder het hielbeen. Ongeveer 75% van de bevolking vertoont een dergelijk aangroeisel. Dit leidt gelukkig niet bij iedereen tot klachten.
Wanneer de pijn erg hevig is en voor een lange tijd aanhoudt, beschrijven de artsen dit als ‘hielspoor’. Het is de ontsteking aan het peesblad die de felle pijn

Wie zijn voeten overbelast omwille van werkomstandigheden of sport kan ooit met hielspoor te maken krijgen. Ook overgewicht of andere problemen met de bouw van de voet kunnen klachten uit lokken. Hierbij denken we aan platvoeten of holle voeten.

Hielspoor bij kinderen: apofysitis calcanei

Hielspoor komt ook voor bij kinderen. De oorzaak wordt gevonden rond de achterkant van het hielbeen, dat nog in volle groei is. Deze verstoring is dus een ontsteking van het hielbeen. De drukkende pijn zit rond de achillespees en het hielbeen. De pijn verdwijnt wanneer het kind volgroeit is.

Gelukkig hoeven we ons bij deze klachten niet neer te leggen. Zowel bij volwassen als bij kinderen zijn er tips en hulpmiddelen om hielspoor te verminderen!

Behandeling van hielspoor

Een ontsteking kan verminderen worden met ijs en er bestaan preventieve bewegingsoefeningen. Uw arts kan ook u ontstekingsremmers (NSAID’s) voorschrijven.

Orthopedische zolen

Maar de voor de lange termijn behandeling stellen we graag de orthopedische steunzolen
voor. Een podoloog maakt orthopedische steunzolen op maat. Maar u kunt ze ook online bestellen volgens uw schoenmaat. Dit betekent dat zowel volwassenen als kinderen ze kunnen dragen? Daar hielspoor door overbelasting ontstaat, reduceren de zooltjes voor hielspoor de overbelasting. De bindweefselband, de fascia plantaris, wordt hiermee goed ondersteund tijdens het stappen.

Voordelen van deze behandeling

Met orthopedische steunzolen herwint u uw mobiliteit.
De pijn wordt meteen verlicht door een beter evenwicht en stevigheid. Uw loop- en staphouding wordt beter zodat ook rugklachten verminderen.
Ze zijn ideaal om mee te sporten en passen in de meeste confectieschoenen.